Saturday, July 7, 2007

Ipoh mali..Ipoh! Ipoh! Mali!..(sumbangan saudari azna)



Ok...1 hb julai yg lepas...aku bertolak buat first time ke bandar Ipoh, Perak...ni mmg first time g Ipoh...sebelum nih mmg x penah g sane...aku pon teruja nk g sbb first, nk tgk nape la Ipoh ni istimewa sgt sbb Yasmin Ahmah tuh suke beno wat pengambaran filem die kt situ...second, sbb member aku slalo kate tmpt tuh best time dieorg LI kat VRI dulu...so, aku teringin la nk tgk kebenarannye...

Sebenarnye...aku g Ipoh sbb nk hantar adik aku smbg blaja kt kolej perubatan Diraja Perak...die amik diploma farmasi...semua yuran ditanggu kementrian kesihatan...bulan2 dpt lagi elaun rm 645...rugi hape kalo x g...kan?...so, pukul 5 pagi bertolak...ape yg leh aku katekan sepanjang perjalanan ke Ipoh ialah...WOW! it is soooo WoW!..sbb aku suke la ade banyak gunung2 batu kapur yg macam x brape jadi yg timbul2 tuh...nampak cantik...pastu g pulak town die....macam town lame2 ala2 time 70 an macam tuh...mmg nostalgik...Ipoh ni beso bandar die tapi macam bersepah skit sbb bangunan baru yg die bina jauh skit dr bandar asal...maybe xnak town die padat sgt kot...

Bangunan tmpat adik aku blaja tuh betol2 blakang hospital Ipoh...so, nampak la hospital Ipoh yg sangat..sangat...sangat....old school...mmg reka bentuk bangunan die macam kite tgk dalam filem P. ramlee...tapi best gak..maybe inilah keunikkannye...kan?...aku pon x jln2 sgt kt sane...just tgk2 mana yg sempat je...x lame pas tu terus balik...

lepas ni harap2 nk g lagi la...Hurm...bln 8 nih ingat nk g Tanjung Malim la...nk g konvo member2 kt sane..hehehe...member2 lame...tapi tgk la..buatnye si Zurairi (ataupon nama manja die zizi...Buuuweeek!) tu x buat keje..x dpt gaji..nampaknye sandarkan pada kenangan je la nk g Tanjung Malim...huhu..



1 comment:

sky_star said...

barrock nnti g perak lagi jgn lupe g restoren khalid ye di mengelembu...kakakka