Wednesday, July 23, 2008

palstik? hipokrit? wuteva la apa orang nak cakap....

Tau x..dalam kehidupan seharian kita..banyak sangat benda2 plastik..off course la sejak terciptanya bahan yang dinamakan plastik tu hampir semua benda jadi plastik...namakan je..beg plastik? kerusi plastik? senduk plastik? mangkok plastik? termasuklah plastik surgery? ke?..hahahaha..disebabkan cengkaman kehidupan masa kini..manusia-manusia plastik pon makin banyak..macam mana manusia plastik ni? aku definasikan kepada manusia yang bermuka-muka dan hipokrit...aku xtau ape jenis orang la...sanggup depan lain, belakang lain...

Yang pastinya orang macam ni makin melambak sekarang ni..sebab semua orang nak lepaskan tengkuk masing-masing...jadi bukan sesuatu yang menghairankan..sbenarnya dari zaman Rasulullah lagi orang macam ni dah wujud...gelaran yang diberikan adalah munafik..tapi pada zaman sekarang kalo kita cakap orang munafik...amboi marah! jadi up sikit kita guna hipokrit..baru moden...

yang pastinya aku lemas dengan orang plastik ni...depan kita bukan main baik jer..tapi belakang mengutuk kaw2..ntah ape die nak pon tak tau...yang pasti orang macam ni takkan puas..selagi orang yang die attack tu x jatuh selagi itula dia x jenuh2 berusaha..hihik...aku dah bosan ngan suara ala2 manja, ramah, mesra, meleweh-leweh pastu bila belakang mengutuk...

bagi aku, orang ni bahaya...jangan dibuat kawan..baik tinggalkan je...sehari dua boleh la orang percaya cakap2 orang macam ni..tapi lama2 orang boleh nampak siapa yang gelap siapa yang terang...xda faedah mana pon kawan dengan orang macam ni...bayangkan hari ni die kutuk orang lain depan ko..esok2 entah2 depan orang lain die kutuk ko...jadi the best way tinggalkan je..biarkan je dia..takda hal..buat bodo je..

1 comment:

Megat said...

there's a lot of people like this outside there...pick ur friend wisely..don't up being people who doesn't want to make friend with you...and btw, plastic contribute to the pollution in this world.