Thursday, July 10, 2008

Canon powershot A470


Tuuut...tuuut....

Pukul 11.55 pagi

Inilah post yang diberi nama Canon PowerShot A470,

blog ditulis oleh Mr. Barrock....

Assalamualaikum dan selamat pagi,

Baru-baru ni aku aku bercadang nak beli sebuah kamera digital untuk untuk kegunaan majlis konvo adik aku tak lama lagi...huhu..aku bercadang nak beli satu kamera biasa2 je...sebabnya aku plan nak beli kamera SLR canon..huhuhu..tapi x cukup budget la...sbb kamera tuh semua cecah RM 3k razz...jadi aku cadang beli je kamera murah-murah...ye tak..lain kali ade masa beli la yang lain untuk diri aku...razz
Pojaan hatiku....huhuhunohappy

Jadi aku bercadang nak beli kamera Canon powershot A470...baru je RM 499..aku dah usha dah review dia..so far macam ok la..kalo setakat nak tangkap gambo biasa-biasa ok la..tapi kalo nak tangkap gambo ala2 magazine tu kureng sikit kot razzSo, ni yang aku kutip dari web review kamera ni, antara pro dan cons kamera ni....

Pros:

  • Shot lens tajam-walaupun pada sudut bucu...
  • AF dia cepat
  • Tak ada nasty image pada gambar..means gambar yang diambil agak clear la..
  • User friendy..senang sikit bapak aku nak gune..kuikuirazz

Cons:

  • Kawalan zoom agak teruk sikit
  • Kuat makan bateri...kene selalu charge..razz
  • IS nyer spec..hancus...
Tapi memandangkan aku just nak amik gambo biasa2 je..bole la beli kamera ni..lagipon macam ok jer gambo2 yang terhasil dari kamera ni..cuba tgk...
razz


lol
sumber... review cam


2 comments:

eYaNacOMeY said...

hehe..dh pandai wat smiley ekk??tahniah..eyh.. abg sapik ade adik nk konvo kaa?? u mana tuh??

hafizi said...

erk...better janganla amek camera nieh...kumpul duit siket....beli camera Sony..at least DSC W30..very good this cam..aku beli 2 thn lepas rm 1k..so aku rasa dah murah da....no no....no canon