Wednesday, April 16, 2008

Masalah aku... :P

Salam bahagia.... :P

Percaya tak kalau aku cakap aku ade masalah...?hehehe..masalahnye bukan la ape sgt...tapi ade hal pelik la yang aku br prasan sejak akhir2 nih...huh? dah lame baru prasan? hihihihi..ye la..maybe dulu masalah aku ni x la sebesar mn tapi mungkin skrang br terase..teet! :P

macam ni..aku br perasan kalau aku bosan @ boring @ xtau nak buat ape...aku akan salurkan kebosanan aku pada makanan...mcm mn aku prasan? sbb2 ialah:
  1. hari ahad yang lepas aku x kemana..jadi aku duk umah je...pagi aku dh bosan..pkl 10 aku kuar beli nasi lemak...then pkl 11.30 aku bosan lg...aku kuar beli kfc pulak (tetibe teringat nk mkn kfc)...lps tu..pkl 3 ptg aku bosan gaban..aku buat milo, then mkn biskut..ptg nk kuar tapi hujan...huhuhu...aku bosan..bile hujan reda..aku kuar beli pulak goreng pisang....huhuhu..malam? bosan? aku tahan je..duk umah...tapi xleh tahan jugak pkl 11 aku kuar jln2 keliling bangi smpai ke kajang..last2 sebelum balik umah aku beli burger....then pkl 2 pg aku masih xleh tdo sbb bosan..aku masak lak maggi sebungkus....tu baru sehari...sebelom ni kalo aku bosan mcm tu la prangai aku...aku xla rase lapar bile nk beli makanan tu sume..tapi itula...bile dh mkn..aku rase cam ok skit.....
  2. Dulu mase aku matrix...duduk kat hostel...ramai kawan...jadi aku x bosan..tau brape berat aku? 75 kg je :p...walaupon berat tapi kire okla dgn ketinggian aku...time ukm...disebabkan slalu kuar mkn maplei mlm dan juga ade member..berat aku...up skit 80 kg...huhu...
  3. skrang? disebabkan selalu bosan..berat aku dh mencanak naik..huhuhu..mls aku nk sebot...yang pasti aku dh makin berat..:p
  4. aku prasan aku menghidap masalah ni sbb aku terlayan "oprah" (teet! :P) yg crite psl masalah ni..penyelesaian nye aku kene pepandai kawal sbb once kite slalo feed makanan (glukosa) sbg penenang bg diri...badan akan ketagih..so, nanti dh xleh kawal dah..tu yg last2 jd obesiti.. huhuhu :( jadi kalo gian sgt nk kunyah...kene mkn chewing gum @ gigit la sayur2 macam baby carot ke..(dh kene jd bugs bunny ke?)
Aku xtau la dh nape aku kene salurkan kebosanan aku pada makanan...seriously kalo ade aktiviti yang kene buat @ aku lepak ngan member...sampai 1 hari aku x mkn pon xpe...nampaknye aku kene setup balik gaya hidup aku kendian reboot balik ngan yang baru....hihihik :D




3 comments:

Vinho said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Vinho, I hope you enjoy. The address is http://vinho-brasil.blogspot.com. A hug.

Mr.Barrock! said...

yes! thanks Vinho..i really glad you read my post...i will add you in my list after this..good luck for you!
yaay! \(^.^)/

Megat said...

laa ciannye dengar problem hang..biasakla..tak leh nak expect everything going to be the same bile dah start keje..the environment is different..
barrock..aku rasa vinho tu spammer lah :p