Friday, February 15, 2008

Valentine Day for me?


mlm 14 februari lepas..housemate aku tanyekan pada aku? x sambt valentine ke? duuuhh! this is really an old issue...sah2 la hari tu untuk memperingati paderi kristian...so ape kes aku nk sambut? tapi xde la aku nk blame die...just aku balas dengan senyuman sahaja..:P

pada masa yg sama jiran seblah rumah aku (yg didiami oleh 5 org gadis...cehcehceh!) sepanjang malam duduk di luar rumah berborak x henti2...ape kes? aku plan nk duk kat luar rumah nk tgk bintang2 malam yg berkelipan pun jadi segan...jadi, ape yg aku lakukan adalh buat satu air coklat panas..dudk santai sambil tengok crite jepun...crite long vacation....

cerita jepon ni aku lyn sejak dr zaman sekolah menengah lg..ape kes? hehehehe..sj nk lyn blues...Teet! :P..cerita nih mengisahkan seorang gadis yg keje sbg model yang mengalami krisis pertengahan umur 30an..die xde kerja tetap selain tertekan disebabkan masih belum kahwin pdhal usia dh lanjut..pada masa yang sama die jatuh cinta pada Sena yg berumur 24thn yang berkerja sebagai guru@pemain piano yg msg berusaha keras untuk stabilkan kerjaya die..pergh! seperti biasa ade byk konflik antara 2 watak nih..selain disebabkan jalan crite die..ada nostalgia di sebalik drama nih..hehehehehe..teringat kenangan di sekolah..aku duk sek asrama..drama nih start pkl 6 kt tv3..jadi berpusu2 la duk bilik Tv nk lyn dgn geng2 bilik Tv..hahahahaha..mencheh, zaid, wokto, zalie..hahahaha..memula ktorg ber5 je..tapi last2 makin lame makin ramai..hahahahaha..ape kes?

selepas crite jepon, sambung pulak istana takeshi dr pkl 7 smpi pkl 8..lps tuh br sebok nk mandi n sembahyang maghrib...toilet aras penuh la pulak..terpaksa mandi kat bwh dkt tangki air yg sangat besar! (yg dikenali sbg sunway!)hahahahaha..kemudian lps mandi semyang je dlm dorm (walaupun sbenarnye xleh..ktorg wajib sembahyang kt surau jer..:P..kes malas nk g surau)
ape2 pon mlm tuh lyn sesorg cerite nih mmg menjentik hati kecil aku..bkn sbb jln crite yg lentok tapi sbb sepanjang aku tgk crite tuh..aku dpt terbygkan@teringatkan nostalgia dan kenangan bersama member2 samura..hahahaha..betullah kata pujangga...

"kenangan adalah perkara yang tidak dapat kita lupakan tetapi kehadirannya menyiksa dan menjentik hati manusia"

betul jugak tuh...katekan org putus cinta...ingatan terhadap bks kekasih xkan dpt dilupakan..benar2 menyiksa..kekdg mahu dilupakan tetapi kenangan manis tetap mengusik jiwa...jeng..jeng..jeng...:P..

lynlh soundtrack long vacation kt bwh nih...:

3 comments:

noV said...

tahun brape drama ni main kat Malaysia ye? aku pun dah lupa dah...

Megat said...

owwhh ramai jugak ek geng sahmura ko...aku lost contact terus dengan zalie..apa ceritanya dia jadi pensyarah skang =)

Mr.Barrock! said...

To Nov,

Drama Jepon ni main kat Malaysia tahun 2001 kalo x silap sbb aku lyn drama nih ramai2...kuikuikui...

To Megat,

zalie dh brenti jd pensyarah...skrg die dh keje kat area KL...tp xtau kat mn :P

Makacih....