Monday, February 25, 2008

Sad Sonata?


Aii dh ape kes aku nih...sejak akhir2 nih asyik layan crite jepon @ Korea je nih...huhuhu...sepanjang hjg minggu nih asyik lyn jer siri2 nih smpi x jadi keje la pulak...Ok kali nih nk crite psl siri Korea yg satu nih...Sad Love story @ Sad Sonata...ape kes?

Cerita nih pasal Jun Hyung (Kwoon sang Woo) yang merupakan anak kepada pemilik kelab malam (ibu die taukeh kelab malam). Pada masa yang sama, dia mempunyai rakan sepermainan yang bernama Hae-In (Kim Hee Sun) yang merangkap kepada awek Jun Hyung masa kecik2 yang buta tapi cantiklah pulak..(biasa lah tuh...nk pancing penonton..:P) Tapi dieorang terpisah sebab Hae-In ikut makcik die ke US (makcik dia kawen ngan lelaki US, pada masa yang sama makcik die penyanyi kelab malam lah pulak)..kat US lah dia berjumpa Gun Woo (Yeon Jung Hyun) dan jatuh cinta (sbb dia ingat Jun Hyung dah mati)..kemudian, Hae-In buat pembedahan mata, selepas boleh melihat balik pulak ke Korea jadi penyanyi...Kemudian, terjumpa pulak Jun Hyung tapi dia x kenal sebab Jun Hyung dah tukar nama lah pulak kepada Jun-Kyu...(mmg penerbit nih ikut petua buat drama siri...saja nk panjangkan cerita...duuuhhh! Hangin aku...masalahnye bole pulak aku layan sampai habis...ko pon satulah barrock! :P) perlu diingatkan...Crite nih adalah crite melodrama tangkap leleh di mana kebanyakkan babak Hae-In (Kim Hee Sun) akan melalak dari mata buta sampai lah mata celik...apa kes?
Pemandangan port TV yang diambil pada hari terakhir sebelum meninggalkan kolej Ungku Omar (UO)...huhuhuhu...lps 5 tahun kalo aku tgk gambo nih mmg touching...

seperti biasa layan crite nih pon ade nostalgia tau..hehehehe..aku layan crite nih masa aku duk kat Kolej Ungku Omar dgn member baik aku sape lagi kalo bukan Zaid...Masa tuh aku stay kolej untuk present Viva thesis aku, tumpang bilik zaid yang masa tuh praktikal kat PERMATA petronas kat Bangi..Crite nih ditayangkan kat TV2 pkl 6 ptg dalam tahun 2006...so, ptg2 lyn ler crite nih...hihihihi... Masih aku ingat lagi port ktorg kat TV aras 2...huhuhuhu..:P tapi skrg aku dh ade full collection DVD crite nih...ehe..untuk sesiapa yang minat crite nih...aku dh upload lagu tema die..bole download...dengar sesama anak beranak...klik lah link kat bawah nih ye...tajuk die..Jika mencintaiku...(nih makna die dalam bahasa melayu...)..ake!

Jika Mencintaiku- Soundtrack Sad Sonata

2 comments:

CupCake said...

waaa...sungguh nostalgic..cam kat kiy nye tpt tgk tb ada gak..xjauh beza rupanya dgn kiy.em windu UKM!!!!

megat said...

ko sah2 memang hantu citer Jopon kan..aku skang tengah layan 1 litre of tears..hmm mmg berjurai2 ayaq mata nieh...