Monday, February 14, 2011

2010 yang lalu..2011 mengujakan..

Setiap tahun, orang akan mula setkan minda atau target untuk dicapai bagi tahun ni..Huhu..untuk aku, tahun lepas boleh dikatakan agak 'berombak' sedikit..tahun lepas bermacam perkara yang berlaku..haha..

namun, setiap yang berlaku sebenarnya mencorak kehidupan aku ntuk hari ni..trimas bebanyak kepada insan-insan yang menjadi sebahagian daripada warna-warna hidup aku untuk tahun lepas..pahit dan manis itu biasa..sebagai manusia, aku kena terima...setiap kalian yang pernah hadir dalam hidup aku, bagaikan bintang di malam hari..bersinar terang dengan warnanya tersendiri..chewah!

Banyak benda yang menarik berlaku tahun lepas. Antaranya:
  • Aku melakukan perubahan dalam hidup dengan join pertandingan marathon. Bayangkan dari berlari 1 km aku dah mencangot...sekarang aku dah boleh join kategori 10km..not bad untuk aku yang baru nak mula..
  • Untuk cabaran berat badan tahun lepas..aku berjaya kurangkan dari 96kg (beratnya =P ) sehingga sekarang 82kg..sapa kata nak cut fat senang? huhu..
  • aku ade kerja yang merupakan betul-betul kerja...after struggling almost 1 year..hadapi macam-macam karenah..alhamdulillah..
  • aku pindah dari bangi kini ke Damansara..bukan mudah sebab Bangi banyak kenangan buat aku..tapi, hidup kena terus..
  • Aku join banyak aktiviti luar..dari join gym sampaikan panjat bukit..untuk healthy lifestyle..
  • Jumpa kawan-kawan baru..training MDEC btol2 beri aku kawan2 baru yang superb dan pengalaman yang luar jangkaan..thanks my friends..
Banyak lagi yang berlaku dan aku boleh katakan tahun lepas adalah tahun yang menarik buat kehidupan aku..untuk 2011 aku akan pastikan akan lebih menarik lagi..hehe

Oh ya! tahun lepas jugak ramai kawan-kawan aku yang menamatkan zaman bujang mereka..tahniah!

Tapi aku rindu bangat geng-geng epal tergigit..nak buat macam mana, semua dah bawak haluan masing-masing..like it or not, one day kita semua akan ikut haluan hidup tersendiri..

**teringat geng2 epal tergigit time sarapan, makan kat unikeb, tomyam BBB, time kafein ptg2..time bowling ceria2 cikgu Baharom vs ceria2 cikgu Rubina...hish! memori..memori...

No comments: