Sunday, June 17, 2007

Kali nih tentang bulan...


Entah kenapa aku slalo je terfikir...alangkah bestnye kalo aku jadi org lain...kekadang aku mcm rase menjadi diri aku sendiri sungguh tidak menyeronokkan (huhuhu)...aku tau perasaan nih x baik..mcm x bersyukur lak ape yang tuhan beri...tapi entah la...sbb aku rase hidup aku mcm x happening..x ada sesuatu dlm hidup aku nih yg menyebabkan hati aku berbunga bunga (cewah!)..bile bgn pagi...xda sesuatu yg buat aku excited nk buat...hurm...ntahla...tapi ape yg membuatkan aku nmpk bersemangat ialah diri aku sendri berbisik dalam hati aku supaya pendamkan perasaan macamtuh...x elok kalo dilayan...tapi kekadang tuh terasa jugak walau dipendam...i think i need to find a purpose!...bile terasa feel mcm tuh mula la aku terase mcm nk jadi org lain...sbb rasenye hidup org lain tampak lebih seronok berbanding hidup aku yg pudar nih...(ape aku merepek nih)...so, aku try nk cover up problem ni...sbb tuh aku join jd cikgu tuisyen...at least ade colour sikit hidup aku...then, ptg2 aku g joging ke ataupun berkebun ke...pastu kalo xde pon g la mines ke...tgk ikan kat tasik...then balik...aku try ceriakan hidup org lain..buat lawak..at least i hope other people are happier than me..hehe..aku sambung blaja...ambil master....sehinggalah aku harap suatu hari nanti aku jumpa apa yang aku nak dan aku teruja kembali dengan life aku nih...aku rasa diri aku nih macam bulan kot...bile siang, bulan hilang di balik sinar matahari yang lebih terang...ia tetap ada namun xda sape yang perasan...bulan itu saje yang nampak manusia yang tak endahkan die...apa yang manusia nampak hanyalah matahari yang terang dan berkuasa..masa tu, bulan tersenyum sendiri...kemudian, bila malam bulan menyerlah dengan caranya sendiri...ia tampak gemilang..cahayanya terang namun tidak memeritkan mata memandang namun indah dipandang...bulan menjadi penyeri malam...ditemani bintang-bintang gemerlapan, si pungguk merindu, serangga malam yang bernyanyi riang dan angin malam yang lembut bertiup bagaikan membelai wajah...bulan tetap bulan..ia takkan jadi matahari...ia bersinar mengikut caranya sendiri.... :) Namun, adakah ada manusia menghargai bulan kerana memancarkan sinarnya di malam yang gelita?...hahaha...tinggalkan dulu soal bulan...yup! my keyword is positive! sbb tu la walaupun kalo diikutkan kalo aku x bersemangat...aku bertuah sbb diri aku sendiri selalu mengingatkan supaya sentiasalah positif...x kira apa yg berlaku..hihi..senyum kembali!

3 comments:

AnALoNe said...

emm..xpaham la..try beri ringkasan cerite..ala2 sinopsis..huhu..xphm pe yg aku mrepek nih..

ruru said...

err..hidup ni mesti ceria!

sky_star said...

syafik..best jadi bulan...walau kat mana kita berada..kita tetap melihat bulan yang sama..............