Friday, October 17, 2008

Tag lagi...

Rules:
* Link to your tagger and post these rules on your blog.
* Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
* Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
* Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog
______________________________________________________________________


7 Facts about me

1. aku obses dengan kucing..suka gila gila gila gila dengan kucing...tapi aku tak bela kucing sebab famili tak suka kucing & housemate umah tak suka kucing gak..Jadi kalo aku g umah sape-sape yang ade kucing..siap la kucing tu..dulu mase kat kolej aku la rajin bagi makan kat kucing terbiar tu semua..siap beli makanan kucing untuk dieorang semua...

2. aku suka makan..kalo bole semua benda aku nak makan..kikikiki..tak kira la macam mana bentuk dan rasa makanan tu semua aku balun..hihihi..mujur agaknye genetik aku dah pandai adapt kesukaan aku, aku takde alahan makanan..Yaay!

3. Aku amat menghargai memori indah yang berlaku dalam hidup aku..hihihi..semua gambar-gambar lama masa sekolah elok aku simpan dalam album hardcover..kad-kad, dokumen@ barang kenangan masa dulu-dulu semua aku simpan..kad raya, majalah sekolah, name tag..semua ada..hihihi...tak lupa juga memori lame masih tersimpan kedap dalam fikiran aku...sesekali kalo aku tersenyum @ ketawa sesorang, itu maknanya ade benda yang mengingatkan aku pada memori indah yang lalu..teet!

4. aku suka kumpul majalah..mase sekolah rendah dulu aku kumpul komik hongkong dan jugak majalah Ujang..masuk sekolah menengah kumpul majalah gempak dan juga komik jepon...skrang aku kumpul majalah-majalah fitness..semua majalah ni aku tak buang, simpan dan susun elok-elok...tapi kalo yang lame sangat tu aku jual je..kikiki..daripada jadi sarang lipas baik aku jual..ye tak?

5. aku sebenarnya boros belanja..kalo aku g belanja barang contohnya ke pasaraya tesco ke..aku akan beli barang-barang yang aku dah list dan jugak barang-barang yang aku rase aku perlu tapi bila balik umah menyesal sebab sebenarnya tak perlu beli pon..huhuhu..selain tu, aku tak fikir panjang bila berbelanja..at last, end up aku jadi pokai..huhu..

6. Aku memang kaki jalan..hahaha..kalo seminggu aku tak keluar boleh mati kutu aku dibuatnya...aku suka g ke mana-mana tak kirala g umah orang kawen ke, konvoi g travel ramai-ramai ke, window shopping ke, tengok ikan kat tasik ke, g cuci mata kat klcc ke..teet!..anything yang menyebabkan aku kuar rumah dan balik sampai malam memang aku suka...disebabkan itu, aku tak kesah drive berjam-jam...penah sekali pukul 12 malam aku takleh tdo, aku start motor g Kajang ronda-ronda g McD then balik umah dekat pukul 2 pagi sebab sepanjang jalan aku bawak perlahan gile sedangkan esoknye aku keje...ade jugak skali aku g midvalley, g kedai buku, baca buku n majalah free, then lepak tengok orang pastu balik..

7. aku pandai memasak..hehe..ini disebabkan mak aku adalah tukang masak, sepupu aku jugak adalah chef, bapak sedara aku jugak tukang masak dan juga arwah atuk aku adalah tukang masak kenduri orang kawen @ keraian jadi aku pon maybe ade genetik memasak, geti la memasak..teet! aku boleh masak asam pedas, sambal, nasi ayam, laksa, masak lemak, ayam goreng rempah, kari, chicken chop, masak asam, masak kicap dan banyak lagi...tapi aku jarang gak memasak,,kalo aku ade mood aku masak..kalo tak, beli je..Biasanya masak meggi je...kelebihan die, kalo aku teringin nak makan something..aku leh masak sendri mengikut citarasa aku sendri dan bole makan dalam kuantiti yang aku nak jugak..hihihi...

4 comments:

Megat said...

ko x nak tag aku ke?
leh aku sambung

Mr.Barrock! said...

ala...aku nak tag ko tapi ko dh disable komen ko..

jadi megat..buat la 7 fact ttg diri ko jugak..

eYaNacOMeY said...

hehehe..nie yg kiter tag tu ke?? time kaseh laa yek sudi menjwbnyee..:)

Mr.Barrock! said...

sgt ye.. :P